

Hvis du nogensinde har set en drengeflyverdragt med camouflagemønster printet på ydersiden, har den formentlig været tiltænkt jagt. Børn og jagt er måske i manges øre to modstridende kræfter. Det er ikke tilfældet.
Selvom vi i Danmark først kan tage jagttegn, når vi er 16 år, betyder det ikke, at børn ikke kan komme med som gæster på en jagttur. Jagten er nemlig en god måde at bruge tid sammen med sine børn på.
Historisk perspektiv
I mange jæger- og samlerkulturer i fortiden og i nutiden, har jagten fungeret som et overgangsritual for drengebørn. Når drengen havde nedlagt sit første store bytte, vendte han tilbage fra skoven som en mand.
Mange jægerritualer hylder stadig denne tradition ved blandt andet at smøre blod i hovedet på debutjægeren.
Forståelse af naturen
Selvom du måske ikke vil bruge jagten som et overgangsritual til de voksnes rækker, er der stadig lektier at hente for enden af en kuglebane.
Det er i jægerens natur at gå ud i skoven for at slå ihjel. Typisk for at hente mad med hjem til familien. Din søn er måske vokset op med vildt kød på gaflen, men aldrig tænkt over, hvordan maden kom hjem.
Her er en jagttur en god mulighed for at lære din søn om, at vi skal respektere, maden vi spiser, fordi et dyr har måttet lade livet for den. Her ser din søn også, hvordan en død buk bliver lavet til den noget mere abstrakte filet.
Tid til samtale
Der er mange former for jagt. Og jagt fra et dueskjul er en god mulighed for at starte de svære samtaler op. Her kan I sidde i timevis, før der kommer duer forbi. I skal sidde helt stille, og det er derfor de perfekte rammer for samtale og kvalitetstid.