Er du i et forhold med en alkoholmisbruger?

Utroskab, vold og misbrug er tre ting, der hurtigt kan rive en familie fra hinanden. Hvor de fleste nok kan sande, at et forhold er slut, når en partner er utro eller voldelig, er det sværere at forholde sig til misbrug. For en person kan godt være afhængig af alkohol eller stoffer og stadigvæk fungere fint på et overordnet plan, hvor personen både møder ind på arbejdet og er der for familien i sin fritid.

Mere vil have mere

Men selvom alt på overfladen lader til at gå fint nu, er det ikke nogen garanti for, at misbruget ikke tager til i intensitet – mere vil jo have mere, især når kroppen opbygger resiliens mod alkoholen og stofferne, så der skal en større dosis til for at mærke en effekt. Er du pårørende til en person med et alkoholmisbrug, hvor du kan se, at personen ikke kan klare sig uden alkohol, hvad gør du så lige?

Kontakt et behandlingscenter

Svaret er, at du i hvert fald ikke går og tumler med det selv. Kontakt et behandlingscenter – fx ved at gå ind på https://www.behandlingscentersoebypark.dk/ – hvis du ønsker at blive klogere på, hvad alkoholbehandling indebærer. Når du har læst lidt op på alkoholisme og alkoholbehandling, kan du ringe et behandlingscenter op for at høre, om det lyder som om, nogen i dit liv kan være alkoholiker.

Få hjælp til interventionen af et behandlingscenter

Du kan ikke træffe beslutningen om at lade en partner gå i alkoholbehandling på vegne af personen. Du er nødt til at overbevise personen om, at det rette at gøre er at lade sig behandle. Det kan være svært at stå over for det at skulle overtale nogen til at gå i behandling selv – og det behøver du ikke gøre. For du kan nemt få hjælp til at planlægge og afvikle en intervention hos et behandlingscenter.