Efterskole? Sådan finder I ud af hvilken I skal vælge

Drømmer dit barn om at komme lidt væk hjemmefra og prøve noget nyt? Ønsker du for dit barn at komme lidt ud, opleve andre miljøer, få nye venskaber og blive mere selvstændig? Så er det måske et efterskoleophold I skal overveje. Men der findes 241 forskellige efterskoler rundt omkring i landet, og det kan måske virke lidt uoverkommeligt at skulle vælge imellem så mange. Derfor er der heldigvis nogle ting, man kan overveje i forbindelse med efterskolevalg.

Linjefag

Der er utrolig mange forskellige linjer at vælge imellem. Den bedste måde at spore sig ind på hvilken linje der kunne være interessant, er at lade dit barn overveje, hvad der interesserer ham eller hende at beskæftige sig med i sin fritid. Det kan være, at dit barn er rigtig glad for at udfolde sig kreativt og ofte bruger meget tid på at male. Så ville en kunst- og designlinje være et meget godt bud. Eller hvis dit barn spiller rigtig meget fodbold og nyder at dyrke en masse sport i sin hverdag kunne en fodboldefterskole jylland være et potentielt match.

Lokation

Her kan I overveje hvor langt væk, både du som forælder og dit barn har lyst til at komme fra hinanden. Derudover er det også vigtigt, at dit barn spørger sig selv, om han eller hun har lyst til at komme på en efterskole centralt placeret med byen som legeplads, om det skal være en efterskole langt fra det hele med naturen som legeplads – eller om det hellere skal være lidt midt imellem.

Elevantal

Også antallet af elever er værd at tage i betragtning. En efterskole med flere hundrede elever er måske mere mangfoldig, men til gengæld får man aldrig dannet en relation til alle de andre elever på samme måde, som ved en lille efterskole på under hundrede elever.