Højskolen til dig, der spiller håndbold

Håndbold opstod i Danmark, hvoraf det også er ganske naturligt, at denne er meget udbredt i det meste af landet. De fleste dansker har prøvet kræfter med håndbold i enten idrætstimerne, i fritidsklubben eller har måske endda gået til det. Men når man bliver et ungt menneske, kan det være svært at opretholde interessen for håndbold. Måske tilbyder foreningslivet ikke hold i din aldersgruppe, måske søger du nye udfordringer eller også drømmer du om højskole. Hvis et af disse er dit tilfælde, kan det være at håndboldtræner højskole netop er det, som der skal til for at holde dig ved ilden.

Hvad indeholder en håndboldtræner højskole?

En håndboldtræner højskole indeholder både elementer fra den almene højskole, som eksempelvis indeholder et stort social fællesskab, personlig udvikling og uddannelse i større eller mindre grad. Men derudover indeholder en håndboldtræner højskole også en række ting, der gør dig klar til trænerlivet indenfor håndbold.

Træneruddannelse

Ved at blive elev på en håndboldtræner højskole tager man en træneruddannelse, der giver dig kompetencer samt ny viden, som du vil kunne bruge i trænerfaget. Man kan selv få lov at vælge, hvilket fokus træneruddannelsen skal have, da højskolen både underviser i børne- og ungdomstræning samt seniortræning. Derigennem vil du via en træneruddannelse på en højskole blive klædt godt på til at træne netop den aldersgruppe, som du ønsker.

Håndboldoplevelser

Udover selve uddannelsen indeholder en håndbold højskole også en lang række oplevelser, som enhver håndboldelsker vil mindes med glæde. Blandt andet kan man følge professionelle håndboldtrænere helt tæt, hvor man både vil være med i optakten til, under og nedtakten til en håndboldkamp. Derudover indeholder oplevelsen en håndboldspækket studietur samt en masse møder med større profiler indenfor håndboldverdenen. Samlet set vil en håndbold højskole altså både bestå af bekendte og ukendte ting, der alle sammen vil være med til at fodre håndboldkærligheden.