Guide: Sådan finder du en efterskole for dig

Står du og overvejer at tage på efterskole? Måske dit barn overvejer et år på efterskole? Mange tager på efterskole for at få en uforglemmelig oplevelse, venner for livet og et år, hvor man står mere på egne ben. Det findes et stort udvalg af efterskoler, som har forskellige linjer, du skal vælge imellem. Dette kan være en svær beslutning, for eksempel om det skal være en drama efterskole eller en med gymnastik. Læs nærmere her for at finde ud af, hvordan du lettere træffer beslutningen om, hvilken efterskole, der passer til netop dig.

Vælg en linje, som du finder interessant

Når du skal vælge en linje, bør du overveje, hvad du interesserer dig for, eller hvad der kunne være spændende for dig at dykke ned i. Du behøves nemlig ikke på forhånd have dyrket linjefaget i din fritid. Hvis du altid har dyrket meget sport, men nu har lyst til at prøve kræfter med drama, så vil en drama efterskole være en oplagt og god mulighed for dig. Du skal ikke være bekymret for at være uerfaren, da man bruger meget tid på sit linjefag, så du skal nok blive god til det. Nogle efterskoler opdeler endda linjefagene i niveauer, der går fra nybegynder til trænet. Vigtigst af alt er, at du vælger en linje, som du finder interessant.

Oplev stemningen ved efterskolernes besøgsdag

Det kan være en god idé at tage ud og besøge forskellige efterskole. Sådan kan du nemlig mærke stemningen på for eksempel en drama efterskole, der kan give dig en mavefornemmelse af linjen. De fleste efterskoler tilbyder besøgedage, hvor du kan komme og blandt andet se skolen, værelserne og møde nuværende elever. Gennem besøget får du et indblik i dagligdagen på efterskolen, linjerne og studieturene. På den måde oplever du, hvordan det er at være efterskoleelev på lige netop den efterskole.