Værd at vide: Sådan starter dit barn i skole

Hvert år er der nye børn, der skal starte i skole. Hvis du skal have et barn i skole for første gang, er det en stor ting. Som forældre er der nogle enkle ting, I skal huske på, når jeres barn skal starte i skole. Læs med videre her.

Dit barn skal skrives ind på skolen

Det første, du skal sørge for, er, at dit barn er indskrevet i skolen. Det er noget, du selv skal gøre, da det ikke sker automatisk. Er du usikker på indskrivningsprocessen, bør du kontakte den skole, som dit barn skal gå på. Her kan du få mere at vide om, hvordan det hele foregår.

Nogle skoler vælger, at det bare foregår digitalt, mens andre har indskrivningsdage. Er der indskrivningsdage, skal du møde op og skrive dit barn ind på skolen sammen med barnet.

Køb skoleudstyr sammen med dit barn

Når skolestarten nærmer sig, skal der købes skoleudstyr til dit barn. Det er typisk en meget spændende ting for barnet, hvorfor det kan være en god idé at gøre det sammen. Du kan eventuelt tage en fridag, så du og dit barn kan hygge jer med at købe en skoletaske, et penalhus, en drikkedunk, en madkasse, idrætstøj m.m. Efterfølgende kan I spise en frokost ude i byen sammen.

Gør dit barn klar til skolen

Inden den første skoledag bør du forberede dit barn på, hvad der skal ske. Det kan du gøre ved at læse bøger om skolestart. Det er også en fordel for dit barn, hvis det kan skrive sit eget navn.