Har du et barn med særlige behov? Så skab en roligere hverdag med piktogrammer

Der er i dag rigtig mange børn og voksne, der får stillet en diagnose. Ofte er disse skjulte, og derfor kan der gå lang tid, før de bliver opdaget, og de kan have bidraget til en kaotisk hverdag, hvor det har syntes svært at få det hele til at hænge ordentligt sammen – og hvor glæden måske også er dalet et par gange.

Heldigvis er det noget, der ofte kan findes løsninger på. Og især er brugen af piktogrammer givende i mange husstande med børn, børn med særlige behov og børn med diagnoser som for eksempel autisme og adhd.

Derfor er det en fordel med piktogrammer

Med simple og farverige piktogrammer er det muligt for dig at skabe et stærkt, visuelt overblik i hverdagen. Det kan for eksempel være over opgaver, der skal løses, begivenheder, som dagen byder på eller tider, som alle skal forholde sig til. På den måde kan piktogrammerne være med til at fremme en persons forståelse for, hvad der skal ske, hvorfor og hvornår. Og det kan føre til mere ro og dermed også en mindre stresset hverdag.

Når noget vises visuelt, har flere desuden lettere ved at huske, hvad der skal ske, og hvornår det skal foregå. Derfor er piktogrammer også gode for hukommelsen.

Køb dem online

Lyder det som værende noget, du gerne vil teste af i din hverdag? Så køb piktogrammer her på siden. Du finder et bredt udvalg af både klistermærker og magneter, der allerede er definerede, lige såvel som du digitalt selv kan lave og printe dine piktogrammer ud og laminere efterfølgende – kun din fantasi sætter grænser for, hvad du vælger at vise med dine piktogrammer.

Derfor kan du også tilpasse piktogrammerne din hverdag og de behov, som I måtte have, når der skal skabes et bedre overblik.