Når barnet begynder at kede sig

Der er mange ting, man skal anskaffe sig, når baby begynder at kunne andet end at blinke. På et tidspunkt, begynder hænder og fødder at køre rundt, og alting synes at smage… godt? Det kan være svært at forholde sig til som forælder, fordi alting går alt for stærkt. Det kan være endnu sværere at finde tiden og overskuddet til at tage ordentlig stilling til, hvilken type legetøj, man skal investere i.

Hamrende vigtigt valg

Legetøj er nemlig, på mange måder, en investering. Valget af barnets første legetøj, kommer ofte til at præge deres fremtidige interesser og præferencer indenfor både legetøj og faglighed. Elsker datteren for eksempel at hamre med træhammer eller hamre på en xylofon, kan det være en god idé at lede efter legetøj, der giver hende mulighed for at hamre løs, men som måske er mindre larmende- både for hende og jeres skyld. Little dutch favner mange barnesjæle med et bredt udvalg af trælegetøj til de små hænder. Træ kan være et godt materiale, da det både er holdbart og blødt for barnet at røre ved.

Start i de små

Barnets interesser og nysgerrigheder er under konstant forandring, og derfor skal man også være forberedt på, at noget legetøj bliver liggende i kassen. Derfor kan det også være en idé at vente lidt, før man køber legetøj af større størrelse. Det er da ærgerligt at have en hel værkstedsbænk stående på værelset for at samle støv. Småt er godt for et barn, der skal introduceres til legetøj og lære at lege selv. For små øjne, kan den mindste ting have et stort potentiale, som ligger grund for en dyb fascination. Som forælder, skal man bare følge med og undre sig sammen med barnet, og selvfølgelig skal der være plads til larm og løjer, hvis det er det, der dur.